12 januari 2016

Snygg mat

I går gjorde Partnern och jag det här receptet: Tempeh Tagine Bowl. Vi bytte ut lite ingredienser och dubblerade receptet - t.ex. tog vi sötpotatis istället för pumpa. I ärlighetens namn blev det dock inte fantastiskt, därför delar jag inte receptet direkt här på bloggen.

Däremot var det härligt snygga färger i matlagningen så jag delar bilderna ändå. Kolla här!

Tempehn innan marinering


 Den färdiga marinaden

 Sötpotatisen med kryddor innan ugnsbakning

Det färdiga resultatet

Receptet var lite krångligt att göra för en skulle båda marinera tempeh i 30 minuter, ugnsbaka potatisen/pumpan i tjugo minuter, koka linser i en halvtimme och sen steka tempeh i tio min. Puh! Det var inte riktigt värt allt det arbetet, men marinaden blev iaf smaskig.

Tempeh är ju inte så vanligt att använda i matlagningen i Sverige men det är en fermenterad sojabönsost som kan användas för att smaksätta på olika sätt. Den är som du kanske förstår en bra källa till protein för veganer och vegetarianer, och fermenteringen gör den mycket mer lättsmält än vanliga sojabönor. Här i Göteborg kostar den typ 22 kronor för 350 g (den storleken som du ser på bilden ovan).

Har du kanske något favoritrecept med tempeh? Dela isf genast! :-)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar