07 januari 2016

Godisfritt!

Jag tror att jag nämnt tidigare att jag kör en godisfri månad under januari, eventuellt längre. Det har gått jättebra - jag har inte känt av något sockersug i princip alls - fram till i kväll, den sjunde dagen. Just nu skulle jag kunna råna affären på allt sött de har och bara hälla i mig. Mörk choklad, lösgodis i mängder, nån god glass... Just nu känns det som att jag kommer att drömma om all världens sötsaker i natt, så "abstinent" är jag för tillfället.


Men jag håller ut för jag vet att det går över. Frukt duger bra. Jag må önska att jag fick baka nån sanslös kaka á la Minimalist Baker, men innerst inne vet jag att jag är glad över att göra detta. Det blev lite för mycket godis i höst, lite för ofta, och det sätter ju sina spår på olika sätt.

Ibland är det så himla bra att få en anledning att ta nya tag, börja om, göra bättre. Tur att det är nytt år en gång årligen och ny termin två gånger.

Peace out!

2 kommentarer:

  1. Fruktfat på onsdag med andra ord, dreglade över diverse smaskigheter innan men du har så rätt i att det blivit för mycket på sistone (gjorde min bästa mintkola hittills till jul, mums!). Nu, sockerabstinens.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Oj oj oj, mintkola låter ju som drömmen... Jag ser fram emot fruktfatet! Kram

      Radera