13 oktober 2015

Stockholm

Hej!

Ursäkta uppehållet i inlägg här på bloggen. Jag har haft annat och göra och tyvärr drabbats av tråkigheter, och då hamnade det här projektet lite ur fokus. Men jag har tänkt på bloggen och egentligen velat uppdatera med veganrelaterade saker som hänt.

Jag var på snabbvisit i hufvudstaden i helgen, och passade då på att äta på två restauranger som serverar veganska rätter bland annat. Men innan jag kommer dit tänkte jag bara rapportera om vad jag åt på tågresan upp.


Som ni kanske kan se av den suddiga bilden (Sorry! Tåget skakade en del...) så hade jag med mig både hemmagjorda mackor samt lite snacks och en dricka som jag köpt på min lokala mataffär. Dubbelmackorna innehöll margarin, avokado, ruccola samt den tidigare omskrivna Rökta Sk*nkan från Astrid & Aporna. Supergott! Oatlys variant på Arlas Yalla! är helt ok men kanske inte det bästa som Oatly gjort. Raw Bite är kompakt energi som är helt vegansk. Och så sist hade jag med mig en färdig blandning av torkade mull-, gojibär och physalis. Bra reskost helt enkelt!

Men iaf, samma kväll som jag kom upp var jag och några ur min familj och käkade på Little Persia mitt på Söder (Östgötagatan 32, närmare bestämt). Vi blev väl omhändertagna och att jag ville äta veganskt var inget problem och veganism inget okänt fenomen heller. Vi valde att äta från meze-menyn som hade många alternativ. Jag valde tabbouleh, falafel (med hoummus som tillbehör istället för mastokhjar) och hoummus, vilket jag nog tyckte var i minsta laget för en person. Om jag går dit en annan gång kommer jag definitivt beställa in en fjärde rätt. Dock var maten mycket god och kändes genuint tillagad med omtanke. Falafeln hade kryddning med kanel, vilket gav en extra dimension till rätten.

Tyvärr kom det in ett väldigt högljutt machogäng och satte sig bakom oss en stund efter att vi fått vår mat, vilket verkligen störde vår middag. Därför så valde vi att strunta i efterrättsmenyn, men den får jag ta mig en närmare titt på en annan gång. 

Dagen därpå lunchade jag med en god vän på Wagamama vid Klarabergsviadukten (precis vid Centralen). De hade inget veganskt på menyn men inte heller här var veganska önskemål något främmande för personalen. Jag hade hoppats på att testa deras gyoza (dumplings) men då de inte kunde garantera att fyllningen var äggfri så valde jag istället en veganiserad variant av ramen (asiatisk buljongbaserad soppa). Den innehöll nudlar, friterad tofu, lök, böngroddar och lite kryddor. Buljongen var rätt stark, vilket tyvärr bedövade gommen lite så att jag inte riktigt kunde känna all smak.

På det stora hela var väl inte denna rätt nånting jag applåderar; det kändes som att hettan i buljongen mer dolde att det andra smakade väldigt lite. Men för att vara mitt i stan och för 129 kronor (vilket väl får ses som rätt billigt för att vara en lunch en söndag i Stockholm...) var det helt ok.

Det var det hele för den här gången. Hoppas att ni har en bättre vecka än jag! Kram


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar