30 november 2015

Malmö i stora lass

Nu tänkte jag skriva lite mer om Malmö. Det var fint att vara där, så här en grådaskig och regnig helg i slutet av november. Vi käkade mycket gott och handlade prima veganvaror.

Förutom Satori, som jag ju redan skrivit om, intog vi mat på Hagen, fikade på Barista samt handlade på Astrid & Aporna.

Först hade vi tänkt äta på Kao's, som vi läst mycket gott om, men jag var superhungrig (och grinig därefter...) så vi landade på Hagen, som vi gått förbi en stund tidigare och som jag uppmärksammat serverade en Oumph!-burgare. Så vi gick tillbaka dit och mycket riktigt gick det att få denna måltid i vegansk tappning. Enligt beskrivningen skulle det vara en burgare med "picklad pak choi, gari gari, böngroddar, auberginröra & chili" som serveras med kålsallad. Mycket gott på en gång alltså.

Som ni kan se av bilden bredvid var det rejält med mat som kom in. Oumph-köttet var väldigt gott och smakrikt, och hamburgerbrödet gick inte heller av för hackor med sin surdegsaktiga seghet. Tyvärr var bönröran kall, vilket drog ner betyget. Nån kålsallad såg jag inte röken av och inte aubergineröra heller, men det vi fick in var gott ändå. Framför allt gladde det mig att en fick mycket mat så att vi kunde bli ordentligt mätta. Jag skulle säga att betyget blir 3,5 stjärna av fem stjärnor, bara för att ge er en idé om mitt intryck av maten. Den vackra och lagom avskalade miljön drog kanske upp betyget lite; notera de vackert slipade fönstren på miljöbilden ovan.

Sen ville vi ha kaffe, och vad kunde då passa bättre än ett veganskt saffransknyte á la Barista? Det var riktigt bra och lagom sockrigt. Kaffe på Barista är nästan alltid gott också, det enda som stör mig är att åtminstone tidigare på Barista på Stockholms centralstation så tvingades en betala fem spänn extra för att få sojamjölk. Jag kunde dock inte notera det på kvittot från Malmö, så kanske har de tagit bort denna irriterande merkostnad för veganer? Eller så är havremjölk billigare?


Innan vi for hem igen till Bästkusten så gjorde vi förstås också ett stopp hos det skånska veganmeckat nummer 1: Astrid & Aporna-butiken. Den är bara så himla bra! Alla deras varor är vegetabiliskt baserade, mycket är ekologiskt, och ofta har de saker nedsatta p.g.a. kort bäst-före-datum eller liknande. När vi var där fanns det finfin choklad med fyllning för ynka fem kronor styck. Tyvärr förtogs billighetskänslan något när vi kom hem och insåg att vi fått betala 68:- för en färskpasta som skulle kostat 20:- men men, i det stora hela gjorde vi ändå fynd. Så missa inte om du är i Malmö!


Den här veckan är jag ganska upptagen så det återstår att se hur mycket jag hinner blogga. Men om vi inte hörs innan dess så vill jag passa på att önska er en fin andra advent!

UPPDATERING: Efter att ha hört oss till Astrid & Aporna var de jättegulliga och skickade ett presentkort på hundra spänn till oss så det är verkligen inga sura miner här inte. Tummen upp för god kundservice! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar