10 november 2015

Äta ute: Open New Doors


Jag har varit och ätit på Open New Doors på Tyska Bron här i Gbg flera gånger men av någon anledning inte skrivit om det tidigare. De öppnade nån gång i somras och har snabbt blivit en favorit för veganer, raw food-folk och andra som uppskattar ren mat och naturviner. De kör mycket raw food och helt veganskt. Stället är litet, särskilt på hösten, eftersom utomhusplatserna är fler än de bakom glasväggar, men det är väl värt ett försök att ta sig dit de få minutrarna från Brunnsparken. Om det skulle visa sig vara fullt så ligger ju Västra Hamngatan med alla sina fik inte särskilt långt bort.


Men iaf, Open New Doors är helt klart ett välkommet tillskott till centrala stans veganvänliga-fik-lista. Här kan en käka lunch och middag, men att ta en fika är minst lika bra för de har så fantastiska tårtor! Utbudet varierar från dag till dag men jag har svårt att tro att någon blir besviken. Jag tycker mig till och med ana att det brukar finnas tårtor utan de ack så allergivanliga nötterna, som annars brukar vara överrepresenterade inom raw food.

Det här stället är så nära en full pott alltså. Det enda jag har att klaga på är att det är trångt pga lokalernas storlek men det vägs med råge upp av att det på soliga dagar är ett fantastiskt läge med vattnet som kluckar under en och fin utsikt mot Stadsmuseet etc. Sen kan det också vara lite kaos i köket när det är fullt hus men det gör att en får öva på tålmodighet.

Det återstår att se om OND kan vara öppet året runt eller om det, som ryktena säger, kommer hålla stängt några månader med början från nyår. Så här när en är omsluten av novembers grå dimma är det fint att föreställa sig uteserveringen badande i ljus någon gång i maj med en chokladtårta framför sig och trevligt sällskap. Mmm...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar