23 november 2015

Äta ute: Frukost Hotel Quality Winn

Hej alla ni!

En vecka har gått sin kos sen jag senast skrev, en synnerligen dålig vecka som jag vill lägga bakom mig så fort som möjligt. Jag har dock gjort några roliga saker, varav - som ni som följer mig på Instagram @veganforvandlingen redan vet - besöket på den veganska hotellfrukosten på Hotel Quality Winn var en. Jag utlovade en liten recension här på bloggen av det besöket, så här kommer den.

Hotellet ligger vid motorvägen i Backa, så det är ett litet projekt att ta sig dit, men det gick lätt med ett bussbyte. Jag hade verkligen jättelåga förväntningar på själva stället - jag tänkte att det skulle vara gammalt, slitet, billigt och ruffigt. Så döm om min förvåning när både entrén och matsalen var mysiga och fint inredda. Frukostrummet var dessutom ganska tyst med avgränsade miljöer, vilket jag verkligen uppskattar efter att ha intagit frukost i somras på ett extremt bullrigt hotell i Köpenhamn.

Så vad är då deras vegangrej? Jo, de kör under november månad en speciell del av frukostbuffén som vegansk. Av bilden här ovan ser ni att det kallas "30 Day Vegan Challenge". Skylten stod precis vid ingången till frukosten, så få missade det nog. Sen var det nog färre icke-veganer som faktiskt testade den men det är ju en annan sak. Det var i alla fall några grupper veganer till där i lördags, så hotellet har nog vunnit nya frukostgäster med denna satsning. Medlemmar i Djurens Rätt får dessutom 25% rabatt på inträdet, som då blir 83 kronor.


Tyvärr så tyckte jag inte att frukosten var fantastisk. Där fanns pannkakor, grönsaker, tofuröra och bönor i tomatsås förutom yoghurt samt de kalla rörorna som bl.a. var hummus, paprikaröra, tofucurryröra, aioli, räkröra. Det låter ju jättegott men sakerna var dåligt kryddade och saknade framför allt salt. Till exempel aiolin smakade väldigt lite vitlök. Den enda röra som föll mig i smaken var den med oliv och paprika, och den var just ordentligt saltad.


Pannkakorna var lite degiga. Jag saknade också färskost att ha på mackorna. Det fanns havremjölk till kaffet men inte min älskade iKaffe, snyft.


Sammantaget skulle jag säga att det är ett berömvärt försök till veganisering men att de får ta i lite mer nästa gång. Varför inte vegansk vispgrädde till pannkakorna? Och nån god gröt eller müsliblandning? Veganer vill inte bara ha hälsomat utan vill också bli bortskämda!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar