30 mars 2016

Recept: Stora vårrullar med filodeg

För någon vecka sen hade Partnern och jag filodeg liggande i kylen, som blivit över efter att vi gjort den klassiska filodegspajen, ni vet. Då hittade jag ett recept i Vår Kokbok Vegan som var passande till middag. Så här snyggt blev det:


Receptet är som följer:

+ 250 g morot
+ 250 g vitkål
+ 2 vitlöksklyftor
+ 15 cm purjolök
+ 1/2 röd chili
+ neutral olja
+ 2 msk färsk ingefära
+ 1 tsk sojasås, japansk eller kinesisk
+ 1 msk ljus sirap
+ 1/2 tsk salt
+ 150 g böngroddar
+ 5 filodegsark
+ sweet chili-sås
+ sojasåsGör så här: Sätt på ugnen på 225 grader C. Ta ut en plåt och lägg bakplåtspapper på. Riv moroten och vitkålen grovt. Skala och hacka vitlöken. Hacka purjolöken. Dela, kärna ur och hacka chilin. Hetta upp oljan i en stekpanna och stek de hackade grönsakerna 5-7 min så att de mjuknar. Tillsätt ingefära, soja, sirap och salt - stek ytterligare någon minut. Ställ åt sidan så att det svalnar något. Blanda sedan ner böngroddarna. 

Dela filodegsarken på mitten. Lägg ca 1 dl fyllning på kortsidan av ett ark, vik in kanterna och rulla så ihop till en rulle. Lägg rullen med skarven nedåt på plåten. När du rullat ihop alla tio arken så penslar du rullarna med olja. Grädda sedan plåten högt upp i ugnen i 8-10 minuter eller så länge så att rullarna blir gyllene. Servera med sweet chili-sås och soja. Gottigottgott!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar