23 mars 2016
Ett besök i Asien
Idag åkte jag ner till Saigon Food, som ligger i norra änden av Nordstan. De öppnade för några år sen och är, vad jag vet, Göteborgs mest välsorterade butik vad gäller asiatiska matvaror. Förutom butiken har de även en snabbmatsrestaurang på nedre plan.
Här kan jag gå länge och botanisera bland en massa för mig okänd mat. Det är helt fantastiskt att försöka tyda förpackningarna och fundera på hur det är tänkt att just den ingrediensen ska användas.
Med mig hem idag kom följande:
torkad shiitakesvamp (till vietnamesisk pho)
färsk thaibasilika (också till pho)
färsk tofu i stora lass (till absolut allt)
friterad tofu (måste bara testas!)
agaragarpulver (att använda istället för gelatin)
udonnudlar (vetenudlar till ramen etc)
sobanudlar (som udon fast med bovetemjöl i kombo med vete)
Jag fick även gratis snart utgångna friterade bananer med honung med i påsen; det ska bli spännande att testa.
Har du nån favoritmat som du alltid handlar när du kommer till i asiatiska butiker?
Etiketter:
asiatiskt,
Göteborg,
ingrediens,
mat,
mataffär
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Honung?
SvaraRaderaMenar du att det var honung med de friterade bananerna? Ja, jag äter honung. Har tänkt skriva ett inlägg om det men det har inte blivit av. Ha det fint!
Radera