15 februari 2016

Recept: Frukostskål med quinoa

I förra inlägget skrev jag ju bl.a. om frukostskålen gjord på en bas av havregryn, quinoaflingor och mandelmjölk. Nu tänkte jag att jag skulle ge er det modifierade receptet.

Observera att detta ger fyra rejäla portioner - ska du göra brunch kan du minska på ingredienserna något. Observera även att röran ska stå flera timmar i kylan, gärna över natten.


+ 80 g havregryn
+ 100 g quinoaflingor
+ 40 g pumpafrö, solrosfrö + chia blandat, eller andra frön
+ 8 dl mandelmjölk
+ 3 msk agave- eller lönnsirap
+ 2 äpplen, rivna
+ 2 bananer
+ 4 tsk kokosolja
+ torkad frukt att dekorera med
+ nötter etc att dekorera med

Blanda havre, quinoa, frön, mjölk, sirap samt äpplena i en bunke. Rör om ordentligt. 
Sätt på ett lock av något slag och ställ in i kylen flera timmar eller över natten. 
När röran ska ätas tar du fram den och lägger upp i portionsskålar. 
Skiva bananerna tunt. Smält kokosoljan i en stekpanna på medelhög värme. Låt bananerna karamelliseras i oljan i ca 90 sekunder eller tills den fått fin brun färg på steksidan. 
Lägg upp bananbitarna tillsammans med den torkade frukten, nötterna och ev färsk frukt på röran. 
Ät och njut!

Det här tycker jag är en riktigt bra start på dagen. Jag vet inte om jag står mig på den lika bra som havregrynsgröt men den känns iaf rätt nyttig. Frukten och nötterna går ju att variera enligt säsong i oändlighet.

2 kommentarer:

  1. Det här måste jag testa. Jag är annars ett stort fan av overnight oats, så det borde falla mig i smaken.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Kul! Skriv gärna en kommentar om vad du tyckte om receptet ifall du testar det.

      Radera